Római hétvége

Róma péntek délutántól hétfő reggelig. A lényeg benne volt, a többiért meg visszamegyünk!

Hirdetések

Könyvajánló

Nyelvtanulás

Olaszországi utazások

Linkek

Vatikáni Múzeumok

2008.07.28. 15:34 - keresztényutazó

Címkék: kereszténység vatikán róma városnézés kápolna városlátogatás múzeumok sixtusi

Szombat reggel 1/2 7-kor keltünk. A mai napra terveztük a Vatikánt, mivel nagyon rövid volt az időnk, ezért nem akartunk vasárnap, a még nagyobb tömegbe odamenni. Terv: metróval a Cipro-Musei Vaticani megállóig, onnan első állomásunk a Vatikáni Múzeumok. Úgynevezett BIG jegyet vettünk, ez az érvényesítés napján éjfélig Rómán belül minden közlekedési eszközre jó, 4 euróba kerül. Megreggeliztünk, megírtuk a képeslapokat, ami azért volt épp akkor fontos, mert terveink között szerepelt, hogy képeslapot mindenképpen a Vatikánban adunk fel. Azért nem ugyanaz vatikáni bélyeggel képeslapot kapni, mint egyszerűen olasszal. (Persze, hogy küldtem egyet haza is, a saját címemre:) ) A Vatikáni Múzeumok bejáratánál a következő kép fogadott minket:

Ami a sorból látszik, az pont ugyanilyen szélességben folytatódik a kanyar után is, majd következik még egy kanyar és a sor tovább áll. Mögöttünk pedig szintén egy kanyar, ami után még mindig nincs vége. Aztán pedig a Szent Péter tér... a sor majdnem az oszlopokig áll... Rómában nem sor a sor, gyorsan szokott menni, de az idő rövidsége miatt ezt nem mertük bevállalni. Így lemaradtunk a Sixtusi-kápolnáról, Raffaello Stanzáiról, a Vatikáni Képtárról, és még ki tudja, milyen csodákról. Na ez az egyik nyomós oka, hogy visszamegyünk!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://romaihetvege.blog.hu/api/trackback/id/tr84589462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása