Római hétvége

Róma péntek délutántól hétfő reggelig. A lényeg benne volt, a többiért meg visszamegyünk!

Hirdetések

Könyvajánló

Nyelvtanulás

Olaszországi utazások

Linkek

Colosseum

2008.07.22. 15:37 - keresztényutazó

Címkék: közlekedés utazás róma pizza colosseum városnézés trattoria városlátogatás ókori róma piazza venezia

A Colosseum Róma egyik jelképe. Ahogy közeledtünk hozzá, úgy nőtt bennünk az érzés, hogy valamiféle időgépbe kerültünk és pár ezer évvel korábban vagyunk, mint amikor elindultunk. Csak a római forgalom zavarta meg ezt az érzést, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Egy-egy kereszteződés jellegzetes látványt nyújtott: a lámpa előtt, a sor elején robogók sokasága, mögöttük kisautók tengere. Ahogy elindultak, hosszú percekig próbáltuk kitalálni, ki merre megy, ki kinek ad -bár inkább nem ad- elsőbbséget és egyáltalán itt most milyen szabályok szerint haladnak a járművek. Aztán feladtuk. Csodáltuk inkább a történelmet. A colosseum nyári időszakban 19 óra körül zár, nekünk természetesen sikerült később odaérnünk.

Miután valamelyest sikerült megemésztenünk a látottakat, úgy döntöttünk, ideje lenne enni valamit. Nálam Fettuccini, az útitársamnál Pizza volt a menü, a vacsoraasztal mellől a Vittorio Emmanuelle emlékműre néztünk, a hangulatot nehéz lenne leírni. A pénztárcánknak nem tett éppen jót a helyválasztás, de ez igaz az egész belvárosra, nem éppen olcsó az étkezés, ráadásul az adagok sem magyar éttermekhez szokott gyomorra vannak kitalálva. Mire végeztünk, besötétedett, de ennek még örültünk is, mert ezt a látványt kár lett  volna kihagyni.

                    

A bejegyzés trackback címe:

https://romaihetvege.blog.hu/api/trackback/id/tr16580161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása