Római hétvége

Róma péntek délutántól hétfő reggelig. A lényeg benne volt, a többiért meg visszamegyünk!

Hirdetések

Könyvajánló

Nyelvtanulás

Olaszországi utazások

Linkek

Forum Romanum

2008.07.21. 12:56 - keresztényutazó

Címkék: róma forum romanum városnézés városlátogatás ókori róma piazza venezia

Péntek délután fogtuk a térképet és a nyakunkba vettük a várost. Ami rögtön lenyűgözött, az az volt, hogy lépten-nyomon valami láthatóan nagyon régibe botlottunk. A legtöbb esetben fogalmunk sem volt, mit látunk, de a hangulata fantasztikus volt! Olyan érzés volt, mintha egy történelmi film díszletei között sétálnánk. Az aznapi terv a Forum és a Colosseum meglátogatása volt. Róma üdvözlésképpen meglepett minket egy kiadós, de rövid esővel, így rögtön kipróbáltunk egy szendicsbárt is, ahová bemenekültünk. Mire jóllaktunk, az eső is elállt, sőt percek alatt minden fel is száradt. Már látszott a távolban a Colosseum, amikor újabb csodába botlottunk: a Piazza Veneziára értünk a Vittorio Emmanuelle emlékműhöz.

 A Forum ezután tárult a szemünk elé. Na itt voltunk csak igazán egy történelmi film díszletei között!

 A Forumról röviden írni nem hiszem, hogy lehet, szerintem egy teljes blogra való olvasnivalót össze lehetne hozni belőle. (Talán egyszer megcsinálom:) )

A bejegyzés trackback címe:

https://romaihetvege.blog.hu/api/trackback/id/tr67577941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása